Ярослав Гранітний, якого на днях виключили з «Правого сектора», зібрав сьогодні прес-конференцію. Розпочав із того, що зобов’язаний розповісти важливу інформацію. За словами Гранітного, після смерті Олександра Музичка в обласному осередку «Правого сектора» пішли тріщини, «як після смерті будь-якого лідера». Проте основний розкол стався на фінансовому ґрунті. Про це пише ((http://www.rivnepost.rv.ua/lenta_msgshow.php?id=51382)(Рівне Вечірнє)).

— В Олександра Музичка по різних схованках — я знав лише про деякі з них — були гроші обласної організації «Правого сектора», — зазначив Ярослав Гранітний. — За два дні до смерті Музичко зібрав всю суму, а це сто тисяч доларів, і передав її керівнику силового блоку «Правого сектора» на Рівне нщині Андрію Мітюхіну. Точно не знаю, для чого. Мабуть, планувалася якась масштабна кампанія з закупівлі камуфляжу, берців і т.д. для хлопців. Після того, як Музичка вбили, я дізнався, що бійців, які перебувають на казарменому режимі, почали погано годувати — дають одні макарони — і це при цьому, що є така сума грошей. Мені без різниці, у кого перебуває партійна каса, але я, як керівник, не можу дозволити, аби хлопці голодували. Так, я не виконував накази, тому що Андрій Мітюхін і Олександр Пантюхов, з яким Мітюхін, швидше всього, поділився грошима, не є для мене моральними авторитетами. Вони наскаржилися на мене Дмитру Ярошу, звинувативши у тому, що я співпрацюю з СБУ, міліцією і т.д. Тому я й знищив ноутбук з контактами членів організації та людей за кордоном — я не міг таким людям віддати таку важливу інформацію.

За словами пана Гранітного, Дмитро Ярош знає про ситуацію з грошима і перебуває «у шоці», а Роман Коваль, за висловом Гранітного, людина дуже м’яка, каже, що все якось вирішиться і «бігає за Мітюхіним і просить грошей».

— У мене немає конфлікту з Романом Ковалем, — зазначив Ярослав Гранітний. — Мені його шкода у зв’язку з ситуацією, в якій він опинився.

Сто тисяч доларів, сума навіть дуже не мала, за словами Гранітного, у «правих» з’явилася чесно. Мовляв, були два транші з-за кордону від українських заробітчан: 26 тисяч — з Чехії і 30 тисяч з Польщі. Решта ж нібито — добровільні пожертви місцевих. Гранітний заперечив, що «Правий сектор» займався рекетом. А на те, що «праві» заправлялися на АЗС і їхали, не заплативши, сказав, що це були бандити, які прикривалися «Правим сектором».

Гранітний також додав, що не боїться, якщо Мітюхін і Пантюхов подадуть на нього до суду за наклеп. Зізнавшись, що ніякої бухгалтерії «праві» не вели.

Нині Ярослав Гранітний створює власну воєнізовану організацію козацького типу «Бойовий молот». Каже, що вона охопить не лише Рівне нщину, а нині вже триває процес її реєстрації. За словами Гранітного, за ним до організації піде 60% людей з «Правого сектора» Рівне нщини, мовляв, про це «праві» сказали йому самі — він не агітував.

— Ми продовжимо справу Олександра Музичка, — зазначив Гранітний. — Зміцнюватимемо Україну, співпрацюватимемо з армією, виховуватимемо молодь та контролюватимемо суди, на які в нас нині дуже багато скарг.

Джерело: Рівне Вечірнє