В даний час молодята все частіше почали цікавитися новими , незвичними весільними обрядами та традиціями . Новинкою у весільній сфері стала пісочна церемонія, яка широко поширена на Заході.

Молодята під час церемонії засипають пісок двох або більше кольорів в спеціально підібрану посудину , що є символом з'єднання двох життів в єдине ціле.

pic З давніх часів дану пісочну церемонію проводили при одруженні на Гаваях , де не існує нестачі в красивих пляжах і прийнято весілля відзначати на березі океану. Природним є той момент , що на Гавайських островах пляжний пісок стає неодмінним атрибутом весільної церемонії. До того ж , на Гаваях є кілька діючих вулканів , що є наслідком безлічі пляжів з різнобарвним піском - червоним , золотим , білим і навіть синім.

pic Цікаво те, що пісочна церемонія , знайома лише аборигенам , була швидко перейнята американцями у 90-х роках. Пісочну церемонію здійснюють не тільки на весіллі , а також при пропозиції руки і серця та під час медового місяця на островах.

pic Що ж необхідно для проведення пісочної церемонії? Перш за все, вам буде потрібно різнокольоровий пісок , причому один колір призначається для нареченого , а другий - для нареченої. Можна задіяти декілька кольорів та придумати свою історію. Також потрібна посудина підходящої форми (витягнута або вузька) , з яких молодята будуть засипати пісок в загальну посудину, яка може бути будь-якої форми.

pic В якості ведучого пісочної церемонії може виступати як ведуча свята так і хтось з гостей. Якщо ж дана церемонія здійснюється без свідків , наприклад , у весільній подорожі , то в якості ведучого цілком може виступити хтось з молодят.

pic Дуже гарно та романтично спостерігати за тим, коли молоді починають одночасно засипати пісок до посудини під спалахи фотокамер та оплески присутніх гостей .У тому випадку якщо наречений з нареченою стануть по черзі засипати пісок , з невеликими інтервалами , то пісок зможе утворити гарний візерунок , де смуги піску одного кольору будуть чергуватися з смугами іншого кольору . У разі одночасного засипання піску - візерунок в посудині може виявитися менш впорядкованим , зате більш непередбачуваним і мальовничим.

pic У даній церемонії можуть взяти участь не тільки молодята , а також батьки молодят , свідки та діти. Для цього важливо , щоб у кожного учасника був свій індивідуальний колір піску, адже цінують пісочну церемонію ще й за те , що в пам'ять про весілля залишиться красива пляшечка з різнобарвним піском , який може зберігатися тривалий час.