Із рівненських заправок почало зникати дизельне паливо. На АЗС великих національних мереж продаж дизелю обмежили відучора. Експерти пояснюють це змінами у податковому законодавстві, підвищенням акцизу та нестабільністю валютного ринку. Під загрозою опинилася посівна кампанія.

14 гривень за літр дизпалива. Вже рекорд, але ще не межа. Експерти ринку кажуть, причини цьому дві: нестабільний валютний ринок і піднятий вдвічі акцизний збір на дизпаливо. ПРи чому пальне імпортери купують за долари, акциз платять у Євро, а продають - за гривні. Першими заручниками ситуації стали міжнародні перевізники.

Відучора на заправках національних операторів обмежили продаж пального. На собі відчув це рівняни Юрій. Вчора змарнував кілька годин на пошуки АЗС, що продавала дизпаливо. Заправив повний бак. Про всяк випадок.

На заправках місцевих операторів дизпаливо є. Щоправда, ціни на нього ростуть не по днях, а по годинах. Від ранку ціни на дизель зросли на 30 копійок і це ще не межа.

Якщо ситуація найближчим часом не зміниться, під загрозою опиниться і посівна кампанія. З власних джерел нам стало відомо, що до завтрашнього дня дизпаливо здорожчає щонайменше на одну гривню. Ціновий максимум у найближчі 3-4 дні. А у сховищах місцевих нафтотрейдерів вистачить дизпалива ще на 2-3 тижні.