Таке рішення прийняли депутати на екстреному засіданні президії обласної ради, яку скликав у неділю, 13 квітня, голова обласної ради Михайло Кириллов. Члени президії обговорили ситуацію, що склалась на півдні та сході України та прийняли відповідне рішення.

Публікуємо рішення облради повністю:

"Про ситуацію на півдні та сході України В ситуації реально існуючої загрози прямої інтервенції з боку Російської Федерації на територію України та сепаратистських дій на сході і півдні України багато жителів Рівне нської області висловили бажання виступити на захист територіальної цілісності України та пройти для цього повний курс військової підготовки. З урахуванням зазначеного, відповідно до рішення Рівне нської обласної ради від 20.02.2014 №1137 «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні та шляхи її розв’язання в області», президія обласної ради в и р і ш и л а:

1. Запровадити на території Рівне нської області проведення постійних тактичних навчань з військової підготовки для осіб, які бажають брати участь в таких навчаннях.

2. Звернутися до оперативного командування «Північ» Збройних Сил України, Рівне нського обласного військового комісаріату, управління Служби безпеки України в Рівне нській області, управління Міністерства внутрішніх справ України в Рівне нській області з проханням забезпечити проведення таких навчань протягом 24 годин з моменту прийняття даного рішення.

3. Президія Рівне нської обласної ради висловлює свою підтримку жителям півдня і сходу України, які в непростих умовах виявляють свою реальну позицію щодо збереження територіальної цілісності України. Також слід висловити свою підтримку окремим патріотично налаштованим громадським організаціям, які виявляють своє бажання та беруть безпосередню участь у заходах щодо забезпечення конституційного порядку в цих регіонах.

4. Звернутись до народних депутатів України від Рівне нської області з проханням брати активнішу участь у процесах, що відбуваються в області.

5. Звернутись до засобів масової інформації на території Рівне нської області з проханням про якомога більше поширення патріотичної інформації серед населення області у відповідності до існуючої в державі суспільно-політичної ситуації.

6. Дане рішення набирає чинності з моменту прийняття.

7. Контроль за виконанням рішення покласти на президію обласної ради.

8. Рішення надіслати оперативному командуванню «Північ» Збройних Сил України, Рівне нському обласному військовому комісаріату, управлінню Служби безпеки України в Рівне нській області, управлінню Міністерства внутрішніх справ України в Рівне нській області, народним депутатам України від Рівне нської області, засобам масової інформації на території Рівне нської області та оприлюднити на сайті обласної ради.