Обласне комунальне підприємство "Міжнародний аеропорт "Рівне" є передусім стратегічним об`єктом, - постійно стверджують місцеві чиновники. Але утримання аеропорту, як комунального підприємства, досить дорого. Тож обласні депутати задалися питанням: чи варто утримувати й надалі аеропорт за місцеві кошти?

За словами заступника голови Рівне нської обласної ради Степана Павлюк:

- Фінансовий стан аеропорта не поліпшується. Скільки грошей ми на нього не виділяємо. Великий борг по заробітній платі. Утримувати аеропорт затратно, але для Рівне нщини ця структура важлива. - зазначив він на засіданні постійної комісії облради економічних питань та комунальної власності.

Також управлінці на тому ж засіданні повідомили, що борг аеропорту до пенсійного фонду становить 3,3 мільйони гривень, а Міністерству доходів і зборів заборгували 600 тисяч гривень.

Начальник головного управління пенсійного фонду України в Рівне нській області Василь Петряк розповів, що цьогоріч на пенсію іде 12 працівників аеропорту, в яких робочий стаж становить 15 років, а також, що з 1994 року працівникам "Міжнародного аеропорту Рівне " не нараховується стаж.

Тим часом директор Рівне нського аеропорту Піндюрін Сергій запропонував виділити кошти на удосколанення технічної та матеріальної бази аеропорту, задля того, щоб "подорожче його продати".

Чи перепаде щось аеропорту з обласного бюджету залежить від рішення депутатів облради.