Центральна виборча комісія шляхом жеребкування сформувала керівний склад окружних виборчих комісій (ОВК) України на позачергових виборах Президента України. По дві керівних посади отримали представники кандидатів у президенти Наталії Королевської та Вадима Рабіновича, натомість представники Юлії Тимошенко та Сергія Тігіпка – жодної.

На підставі подання кандидатів на пост Президента України щодо складу окружних виборчих комісій 14 квітня Центральна виборча комісія (ЦВК) утворила 213 ОВК, у тому числі 5 ОВК на Рівне нщині . Окружна виборча комісія №157 (центр – м. Дубровиця) та ОВК №158 (центр – м. Сарни) мають по 18 членів, ОВК №154 (центр – м. Рівне ) та ОВК №156 (центр – м. Дубно) мають по 17 членів, а ОВК №155 (центр – стм. Гоща) має усього 16 членів і є найменшою в Україні за складом.

Більшість кандидатів у Президенти делегували у комісії по 5 представників, й лише у Вадима Рабіновича таких представників 4, а у Рената Кузьміна – 2. Найбільше за результатами жеребкування у ЦВК пощастило представникам Наталії Королевської та Вадима Рабіновича, представники яких отримали по 2 місця у керівному складі ОВК. У Королевської – голова (ОВК №154) і заступник (ОВК №156), у Рабіновича – два секретарі (ОВК №156 та ОВК №158).

Ще 11 кандидатів отримали по одному місцю у керівному складі ОВК, а представники Ю. Тимошенко, С. Тігіпка, В. Куйбіди, О. Богомолець та Д. Яроша мають представництво лише серед звичайних членів ОВК. Інші 5 кандидатів, а саме О. Царьов, М. Добкін, А. Гриненко, В. Коновалюк, В. Саранов взагалі не мають представників в ОВК Рівне нщини, оскільки не делегували своїх кандидатів.

pic