Тепла погода та наближення довгих вихідних традиційно манить рівнян у ліс на пікнік. Аби залишені без нагляду вогнища та й просте необережне поводження з вогнем не призвело до масштабного лиха, рятувальники завчасно перевірили готовність лісівників слідкувати за безпекою лісу.

Відпочити на природі у гарну погоду на Рівне нщині охочих чимало. На жаль, із збільшенням туристів частішають і лісові пожежі. Здебільшого - це наслідок недбалого відпочинку. Аби таких пожеж було менше рятувальники щороку проводяться рейдові перевірки готовності лісових господарств до пожежно-небезпечного періоду. Один із таких рейдів днями провели на Костопільщині.

У цей небезпечний період лісівники спостерігають за лісами через камери відеоспостереження. Інформація про пожежі надходить на монітори лісгоспу. Після цього лісова охорона виїжджає на місце пожежі та ліквідовує її. У складних випадках лісівники співпрацюють із пожежниками. Зокрема, проводять спільні навчання.

Учасники рейду переконалися, що усі в’їзди до лісу перекриті шлагбаумами, встановлені попереджувальні стенди, є захисні мінералізовані смуги. А в лісництві є спеціальна техніка для боротьби з пожежами. Рейди-перевірки надзвичайники проведуть в кожному районі Рівне нщини.