Зміну влади здійснили вихованці рівненського палацу дітей і молоді у рідному закладі. Втім зробили це мирним шляхом хоч і не зовсім демократичним. Жодних виборів та революцій там не було, а в рамках традиційного проекту "День дублера" на три дні керівних посад позбулися усі високопосадовці рівненського палацу.

Традицію рівненського палацу дітей та молоді із тимчасової зміни влади цьогоріч активно підтримало близько трьох десятків вихованців закладу. Усі вони учасники проекту, в якому добровільно стають трохи дорослішими та відповідальнішими на різних посадах у рідному палаці. Назар Степанов у подібних інкарнаціях бере участь вже четвертий рік. Був вже і директором, тепер мріє про президентський рівень.

Анна Швець - цьогорічний дублер директора Палацу. Каже - роботи не боїться, більше того - має безліч ідей для втілення на посаді. Втім каже, директору і так доводиться багато працювати.

Після символічної передачі ключа від палацу, прапорів та навіть печатки директор закладу Ірина Первушевська зізналася: і сама б не проти помінятися місцями з дітьми. Тоді б точно записалася до театру.

Дублери працюватимуть в Палаці протягом трьох днів. Вони втілюватимуть в життя власні проекти та відчують на собі увесь тягар дорослої відповідальності. Працюватимуть безкоштовно, втім кажуть, ці знання допоможуть їм в майбутньому фахово заробляти гроші.