Благодійний марафон "З вірою в майбутнє" вже стартував. Уподовж одинадцяти днів вихованці палацу покажуть усі свої здібності, таланти, напрацювання, та досягнення. Усе задля благородної мети - підтримки тих хто потребує допомоги. Хоча марафон триває вже 19 рік, але організатори щоразу шукають новинки, аби зацікавити якомога більше рівнян до участі.

Благодійний марафон "З вірою в майбутнє" відкрили презентацією артвиставки творчих робіт учнів профільної Школи образотворчого мистецтва та майстерень поліського побуту. Свої роботи на виставці представила і марафонівка Христина Іванців. Дівчина вже дев'ять років навчається у профільній школі. Відтак точно знає ким хоче стати у майбутньому.

Пишається Христина своїми дипломними роботами. Це керамічні витвори Русалонька та Русалонька на балу. Організатори розповідають до цьогорічного марафону підходили по особливому. Адже допомагатимуть не лише вихованцям палацу, а й іншим дітям.

Ірина Первушевська переконана, благодійність, доброту та співчуття до ближнього потрібно розвивати змалечку. Тому продовжують шукати різні форми розвитку дітей - виставки, концерти, арт-моби, майстер-класи, вистави та презентації. Рівнян та гостей міста запрошують долучитися хоча б до одного заходу.

Вже традиційно у рамках відкриття Благодійного марафону "З вірою в майбутнє" відбувається урочиста посвята учасників. Цьогоріч обрали чотирьох вихованців профільних шкіл ПДМу. Діана Красновська вже шість років займається кінним спортом у клубі "Фавор". Дівчина мріє стати ветеринаром. Каже цей вид спорту схвалили і батьки і лікарі.

Учасників марафону урочисто привітали, подарували марафонівське вбрання, та побажали успіху усім. Згодом підлітки випустили у небо голубів.

Урочисте відкриття марафону почали зі звітного концерту Зразкового художнього колективу ансамблю спортивного танцю "Ритм". Юних артистів прийшли підтримати друзі, однокласники і рідні.

Дорослі відвідувачі впевнені - такі заходи популяризують здоровий спосіб життя, мистецтво та креатив. На заходи марафону організатори запрошують усіх. Адже вихованці та педагоги щороку вдосконалюють майстерність, тому подивитися є на що. Відвідають марафон і соціально незахищені дітки.