Нарешті дочекалися. Перше вересня у новій школі зустріли школярі села Глинне Рокитнівського району. Торік батьки не пустили їх на навчання, адже діти займалися в аварійному приміщенні. Стеля там сипалася на голову, а опалення взагалі не було. Люди боялися, що стара школа завалиться. За рік у Глинному збудували новий навчальний заклад.

Вулиці у селі Глинне, що на Рокитнівщині, сьогодні порожні. Всі його мешканці пішли на відкриття нової школи.

У глиннівчан сьогодні свято. У них відкрили нову триповерхову школу. На будівництво витратили майже 20 мільйонів гривень. Керівництво закладу нарешті зітхнуло з полегшенням. Директор школи Микола Карповець каже: займатися у старій було страшно. Стеля у будь-який момент могла впасти на учнів. Натомість у новій школі все сучасне та нове.

Нова школа селу була просто необхідна. Адже народжуваність на території Глиннівської сільради, до якої входить чотири села - найвища у Європі. У минулому році тут народилося майже 300 дітей. У Глиннівській школі навчається 700 дітей, 65 пішли у перший клас. Вчителі радіють: нарешті для дітей створили нормальні умови для навчання.

Радіють і батьки. Кажуть, з появою нового навчального закладу у їхніх дітей з'явилось бажання ходити до школи.

У Петра Балановича семеро дітей. Троє - школярі. Батько хвилюється через те, що частина школи недобудована. Каже, народжуваність у селі зростає і через декілька років всім дітям не буде де розміститись.

Голова обласної державної адміністрації Віктор Матчук запевнив: другу частину школи обов'язково добудують.

До кінця року обіцяють ще добудувати школи у селі Тинне Сарненського району та Шпанів Рівне нського. Їх планують закінчити до першого листопада.