Як горохом об стіну. Скільки рівнянам не розповідай про небезпеку кишкових інфекцій, все одно на сире та несвіже спокушаються. Цьогоріч сальмонела крокує містом особливо рішуче. Лікарі-інфекціоністи тривожаться: із завершенням літа пацієнтів не меншає.

Сирі яйця - небезпечна зброя, просто валять із ніг. Більше половини рівнян, які захворіли на сальмонельоз цьогоріч, підчепили інфекцію саме від сирих, недоварених чи недосмажених яєць. Та курячі - то ще півбіди. Яєць водоплавної птиці лікарі не радять вживати у жодному вигляді. Наступні за небезпекою - м'ясо та риба. Там хвороба ховалась у чверті випадків, за ними - молочні та кондитерські вироби.

Тим часом це тільки вершина айсберга. Адже 70 відсотків виявлених хворих - діти, про їхнє здоров'я дбають значно більше і до лікарів звертаються частіше. Тоді як більшість дорослих самостійно лікують симптоми, перележують удома і залишаються небезпечними для навколишніх носіями інфекції.

Із завершенням літа небезпека кишкових інфекцій не зникла. Рівняни повертаються із відпусток і канікул, з'їжджаються на навчання студенти, тож лікарі готуються до гіршого, таки сподіваючись на ліпше.