Від кого чи від чого потрібно захищати дітей? Які діти найбільше потребують допомоги дорослих. Про це говорили у програмі "На часі". Гсть студії - Андрій Міщеня, нанальник міської служби справах дітей. Ведуча Руслана Броновицька.

В: Від кого чи від чого потрібно захищати дітей?

А.М.: По-перше, хочу сказати, що мені доводиться займатися захистом дітей мало чи не щодня. Хоча  й не лише мені . Нині в місті є кілька служб, які опікуються дітьми. Найчастіше захищати приходиться в д батьків, неправомірних дій посадових ос б, грального б знесу, алкоголю чи тютюнопаління, а також від самих себе. Інколи діти не знаючи своїх обов'язків скоюють незаконні дії. Проте, не лише у Міжнародний день захисту дітей потрібно згадувати про них. 

В: Ви сказали про права дітей. Чи знають вони  їх? 

А.М.: На скільки мені відомо у навчальних закладах дітей навчають та розповідають про  їхні  права.

В: А як знайти сім'ї, в яких порушуються права дітей?

А.М.: Зазвичай це виявляє, дільничий педіатр чи сусіди. Також можуть повідомити зі школи чи дитячого садка, в які ходить дитина. Після цього справу розглядає спеціальна комісія.

В: 2008 — рік національного усиновлення. Яка ситуація з цим в Рівному?

А.М.: Тішить те, що за не повні шість місяців у місті всиновили дітей більлше, ніж за увесь минулий рік. Нині в Рівному є два дитячих будинки сімейного типу та три прийомні сім'ї. Хочу сказати, що дуже вдячний тим людям, які беруть дітей у свої сім'ї. Адже виховувати своїх дітей важко, а чужих і поготів.