9-11 травня у мальовничому сосновому лісі поблизу м. Кузнецовськ відбувся пластовий дитячо-юнацький табір «Свято весни – Свято Героїв», який традиційно проходить на початку травня. Цьогорічний окружний пластовий табір «Свято Весни – Свято Героїв» одержав назву «Кузня-2014», оскільки відбувся неподалік міста Кузнецовськ, й традиційно був приурочений до Дня Героїв, що відзначається 23 травня.

На табір з’їхалися більше 60 юнаків та 20 старшопластунів не лише з Рівного, а й зі станиць Здовбиці, Острога, Лютинська та Кузнецовська.



pic

Юні пластуни розташували табір у сосновому лісі й на три дні оселилися в наметах посеред соснового лісу. Розтаборувалися, покуховарили та спробували першу в сезоні їжу приготовлену на відкритому вогні та своїми руками, адже діти в 14 років вдома майже не готують.

pic

На таборі діти не лише відпочивали, а й вчилися. На зустрічах-гутірках діти вчилися в’язати вузли, орієнтуватися на місцевості за допомогою компасу, надавати першу медичну допомогу, справлялися у стрільбі з пневматичної зброї , демонстрували знання елементів пластового однострою та команд, змагалися у квесті та проходили нелегку «смугу перешкод».



pic

Після виснажливих денних занять, у теплий вечір, юнаки та старшопластуни мали змогу відпочити в колі пластової ватри та спостерігати цікаві та веселі імпрези, які представляли осередки Пласту своїх міст.



pic

Закриття Свята Весни відбулося вночі. Юнаки за декілька хвилин вдягнули пластовий однострій та під світлом багаття мали змогу позаздрити трьом юнакам, які виконали всі завдання для переведення їх в наступний ступінь пластуна - учасника. Троє юнаків склали на Прапорі України пластову присягу, де присягалися «Бути вірним Богові та України, допомагати іншим, слухатися пластового проводу та жити за пластовим законом. Найкращі діти, що перейшли «Свято весни» отримали в подарунок термогорнятка для чаю або кави.

pic

В неділю, після сніданку діти з повною купою емоцій почали збиратися та після обіду почали вирушати кожен до своїх домівок, де будуть з нетерпінням чекати літніх таборів. Обласна Молодіжна Організація «Рівне нська Округа Пласту – НСОУ» висловлює щиру подяку БО "Фонд підтримки цінностей Майдану" за фінансової підтримки якої відбувся даний захід.



pic

pic

pic

pic

pic