За повідомленням Управління преси та інформації Міністерства оборони України від 22.05.2014 року у результаті терористських нападів на блокпост і колону техніки загинули військовослужбовці Збройних Сил України.

У ніч з 21 на 22 травня сталося кілька нападів диверсійно-терористичних груп на підрозділи Збройних Сил України, які виконують завдання за призначенням у визначених районах.

Поблизу міста Волноваха на Донеччині терористи підступно, із засідки, відкрили масований вогонь зі стрілецького озброєння, ручних протитанкових гранатометів та мінометів по блокпосту, на якому несли службу військовослужбовці однієї з військових частин ЗС України. Під час обстрілу один із зарядів влучив у бойову машину, яка перебувала на блокпосту, що спричинило вибух боєкомплекту. Є загиблі та поранені.

На місце події негайно направили санітарний транспорт для надання невідкладної медичної допомоги пораненим та евакуації їх до військово-медичних закладів.

Ще один український військовослужбовець загинув та двоє отримали поранення внаслідок обстрілу терористами колони військової техніки, яка здійснювала передислокацію і активних дій не вела, поблизу міста Рубіжне, Луганської області. У цьому випадку терористи вдалися до звичної для них тактики: один із мостів на шляху військових було заблоковано цивільними провокаторами, з-за спин яких терористи відкрили вогонь по українським військовослужбовцям.

Про це повідомили у прес-центрі управління оперативного командування "Північ".