У Рівному не економлять на дорогах. Здавалося б, що у цьому поганого, якщо ремонтують дороги. Але така історія: на ремонт ділянки автошляху на вулиці Грунтовій торік витратили понад чверть мільйона гривень. За ці кошти зробили капітальний ремонт 230 квадратних метрів дороги. Наскільки такий ремонт можна вважати капітальним та чому саме цю ділянку проїжджої частини оновили.

Ділянка вулиці Грунтової потрапила у перелік доріг, які будуватимуть, реконструюватимуть чи ремонтуватимуть в області у 2013 році. В жовтні минулого року, за документами, працівники міськ-ШЕУ тут завершили капітальний ремонт на 230 квадратних метрах. Той факт, що зробили саме цю дорогу, викликає чимало запитань у громадських активістів Рівного.

Відгалуження вулиці грунтової потрапило у вищезгаданий перелік за пропозицією міської ради. Хто конкретно став ініціатором ремонту цієї дороги в управління житлово-комунального господарства не розповідають.

Нині, щоправда нею користуються власники всього чотирьох будинків, з яких у двох ще тривають будівельні роботи. Місцеві мешканці подейкують, таку невелику ділянку дороги зробили тому, що в одному з цих будинків мешкають родичі народного депутата України. До того ж виникають сумніви щодо капітального ремонту на вулиці Грунтовій. Громадський активіст припускає, роботи виконані тут більше схожі на реконструкцію.

Натомість, фотографії з супутника вказують, на те, що геометричні розміри, а саме ширина дороги, змінені. Не на камеру це підтверджують і місцеві мешканці. Мовляв раніше, тут була колія в ширину одного автомобіля. Нині ширина відгалуження вулиці Грунтової складає 5 метрів. Відтак, громадський активіт звернувся до прокурора Рівного, аби останній дав оцінку правомірності дій усіх учасників такого «капітального» ремонту відрізку дороги.