Відбулося це через стрибок курсу долара. Рівнянам терпіти вже несила. Кажуть, ріст цін на ліки відбувається сплановано. Адже всім відомо, що на медичних препаратах не зекономиш, а різноманітні хвороби лише прогресують. От і доводиться купувати ліки за все вищими цінами.

Вкотре з початку року ліки знову подорожчали. Медики пов'язують це з ростом курсу долара. Хоча "зелений" за останній місяць стрибнув лише на гривню - ліки подорожчали на 10 і більше.

Стосується це як вітчизняних, так і імпортних ліків. Останні подорожчали від 5 до 30 відсотків, вітчизняні - до 20. У секторі цін ВАТ "Рівне фармація" кажуть, що влітку ціна на ліки була стабільною, а з першого вересня знову почався ріст.

У Державній інспекції з контролю якості лікарських засобів кажуть: ціни на ліки почали зростати ще у серпні. Щоправда, деякі препарати не подорожчали. Залежить це від форми оплати за товар, постачальника та виробника.

Фармацевти кажуть: покупці все частіше шукають, де дешевше. А загалом, додають, клієнтів вистачає і після подорожчання.

Люди кажуть, щораз до аптеки беруть все більше грошей.

Медики переконані, врегулювати ціни на ліки може закон про єдиний реєстр цін виробника. Адже останні не аргументовано постійно піднімають ціни на медичні препарати. Щоправда в Україні такого закону не існує і чи приймуть його взагалі - невідомо.