Світле, темне, фільтроване і живе, а ще непастеризоване. Всі ці види пива подорожчають. Уже за тиждень. Рівненські пивовари обіцяють не більше ніж на 20 копійок. Пояснюють все через здорожчання сировини та енергоресурсів. Про цінове майбутнє хмільного напою розкаже Ігор Шумик.

Робочий день пані Алли ось вже 10 років розпочинається зі звичної роботи – перевіркти сировини. В лабораторії всі складові хмільного напою проходять перевірку. Мікроконтроль, визначення якості ну і останнє дегустацію. Завідувачка розповідає так народжуються нові сорти.

Солод основний складник пива. Саме через зростання його в ціні пивовиробники змушені підняти вартість свого продукту. За статистикою, щороку в середньому українець випиває до 40 літрів пива. Виробники переконані цей продук завжди матиме покупців. А збільшення ціни не забаганка, а вимушений крок.

З острахом чекають виробники і змін, яке внесе недавнє приєднання України в світову організацію торгівлі. Кажуть закордонні підприємці можуть ввести нові правила гри на пивному ринку. Тому сподіваються на митні бар’єри, які б сприяли розвитку вітчизняного виробництва.