Небіжчики до списку виборців Рівненщини не потраплять. Водночас експерти прогнозують: явка громадян на президентські вибори наступного року може бути рекордно низькою. Які ще сюрпризи готує прийдешня виборча кампанія?

17 січня наступного року українці обиратимуть нового президента. Підготовка до передвиборчого марафону триває повним ходом. Зокрема завершується первинне уточнення персональних даних Державного реєстру виборців. На думку експертів, це допоможе запобігти махінаціям на виборах, а "Мертві душі" нарешті позбавлять права голосу.

За словами Михайла Банацького, мешканці області своє виборче право відстоювали активно. Особливо відповідально до уточнення персональних даних поставилися пенсіонери. Помилки, які виявили люди в іменних повідомленнях, здебільшого стосувалися дати народження.

Пам’ятаючи низьку явку рівнян на виборах міського голови, політолог Катерина Луценко переконана: обираючи президента, мешканці Рівне нщини навряд чи будуть активнішими.

Ті мешканці області, які не одержали іменні повідомлення або ж не внесли зміни у персональні дані, можуть це зробити й досі. Їх чекають у відділах ведення державного реєстру виборців. Фахівці закликають не баритися та пам’ятати, що саме ваш голос може бути вирішальним.