Чутки про порушення в роботі атомних станцій розвіяв сьогодні і генеральний директор ХАЕС Микола Панащенко. Він запевнив, викиду радіації та пожеж на Хмельницькій та інших атомних України не було. Також він розповів, що з 19 червня перший енергоблок ХАЕС зупиняють на плановий капітальний ремонт.

За минулу добу Хмельниці атомники виробила на 3 відсотки електроенергії менше ніж зазвичай. Це пов"язано із майбутньою зупинкою першого енергоблока. Тим часом усі атомні станції України працюють у звичному режимі, і підстав для будь-яких розмов про збої у роботі українських електростанції немає, запевняють енергетики.

Підтвердили слова керманича енергетичного гіганта і працівники Міністерства надзвичайних ситуацій. Кажуть, не розуміють кому вигідно створювати щороку влітку ажіотаж навколо роботи атомних станцій.

Помічник санітарного лікаря Нетішинської санепідемстанції Лариса Недашківська переконує, людям хвилюватися не варти. Рівень радіації в центрі Нетішина в нормі.

Щоб розвіяти чутки про шкідливі викиди мешканці Нетішина просять атомників встановити в центрі міста електроний покажник радіації. Переконують, він їх заспокоїть. Щоправда директор Микола Панащенко, пояснює наразі це неможливо, адже не всі громадяни обізнані зі специфікою його роботи.