Триває блокування траси міжнародного значення Київ - Варшава мешканцями Сарненського району. Рух міжнародною автодорогою перекрили люди в знак протесту проти кришування нелегального видобутку бурштину міліціонерами. Протестувальники вимагають зустрічі з вищим керівництвом області. ЗА понад 5 годин перекриття до протестувальників з обласного центру так ніхто і не приїхав.

За свідченнями очевидців затор від 5-ти голдинного перекриття траси вже простягнувся на майже 80 кілометрів.

- Зараз машини стоять від Сарн і до Олевська (Житомирська область - авт.), повідомив в телефонній розмові один з очевидців, - і люди готові стояти і до ранку, і до завтра. Стояти, поки та пробка не буда аж під Верховною радою.

Вимоги протестувальників за 5-ть годин перекриття траси міжнародного значення дещо звузились: тепер люди вимагають зустрічі безпосередньо з Головою облради, або головою РОДА.

Рух автодорогою Київ - Варшава перекритий поблизу с.Федорівка, Сарненського району.

Хроніка перекриття

Як повідомив голова рівненської облради Михайло Кириллов вже домовився про зустріч з головою парламентського комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Іриною Сех задля вирішення нагальних питань громади поліських районів, які заробляють на життя незаконним видобутком бурштину. Зустріч має відбутись завтра о 14.00