Сеператисти з ДНР заборонили евакуацію дітей - сиріт з зони АТО. Станом на 1 липня урядові сили змогли евакуювати сиротинці тільки з Слов'янаська, Краматорська та Лисичанська.

НА теренах Донецької та Луганської областей функціонує 64 заклади для дітей-сиріт. Загалом в них виховується 1 223 дитини. Частина з них евакуйована. Але разом з тиму є велика кількість дітей, яких не вдалось вивезти з зони АТО.

Зокрема в місті Дружківк не евакуйовано дитбудинок для дітей з інвалідністю. В Артемівську - дитбудинок де проживають сироти до 4х років. В Амвросіївці в інтернаті і досі лишаються 63 дитини, в Макіївці - 56 вихованців спецінтернату для дітей з ВІЛ. В центрах соціально-психологічної реабілітації в Авдіївці, Дзєржинську, Єнакієво, Харцизьку та Шахтарську і досі перебуває 72 дитини.

Вивіз дітей ускладнює постанова самопроголошеної ДНР, що обмежує вивіз дітей і дозволяє їх переправлення в РФ

Начальник служби у справах дітей Донецької ОДА Віра Сагайдак заявила: "ігнорувати розпорядження Бородая (один з лідерів терористів) небезпечно для життя. Особисто мене вже попередили, що можуть покарати за законами військового часу"

pic