Рівнерада знову скандалила, сперечалася та збирала гроші. Добровільно. З міської казни чи з власних гаманців обранці діставали певні суми. Більшість із них - призначена для підтримки українського війська. На що саме виділяли кошти депутати - у сюжеті "Першого Місцевого".

Прийшли на сесію - відкривайте гаманці. Звісно, добровільно. Придбати брелок для ключів із написом "нагодуй солдата" пропонували сьогодні депутатам Рівне ради активісти під пильним наглядом ЗМІ. Обранці не відмовлялися. Загалом депутати "накидали" у скриньку 4450 гривень. Зібрані кошти передадуть благодійному фонду "Скарбниця надії" на потреби рівненських військових, які нині перебувають у зоні проведення антитерористичної операції. Витратити по тисячі гривень та придбати казнечейські зобов'язанння "Військові" запропонували депутатам банкіри. Мовляв, Рівне нщина вже перерахувала до державного бюджету 870 тисяч за придбані казначейські зобов'язання.

Іще сто тисяч гривень, тепер вже з міського бюджету, депутати виділили на придбання рацій для військових.

Окрім тог не минули і проблем комунальних. Представники відразу кількох рівненських гуртожитків прийшли сьогодні до депутатів. Одні з них - мешканці Відінської, 10, які добиваються можливості приватизувати свої кімнати вже дев'ять років. У червні це питання навіть розглянули депутати обласної ради, та, схоже, і їх позитивне рішення про дозвіл на приватизацію, життя людям не полегшило.

Затвердили депутати і деякі зміни до бюджету. Здебільшого: перекинули зекономлені кошти на інші потреби.

Врешті депутати перейшли до розгляду земельних питань, яких у порядку денному цієї сесії більше ста.