Дірявий дах? Протікають труби? Облітає штукатурка? Пишіть проект. Міська влада заохочує рівнян ремонтувати багатоквартирні будинки гуртом. Більше частину коштів на оновлення комунікацій та покрівель дадуть із міського бюджету. Решту мешканцям доведеться викласти із власних кишень. Схоже, нині це чи не єдиний реальний спосіб дочекатися ремонту будинку ще в цьому житті. Перших щасливчиків вже бачила Тетяна Коваль.

Комунальні проблеми оскому набили. Будинків, де справно працює водопровід, каналізація, у нормі система теплопостачання чи не протікає покрівля — на пальцях перелічити.

Керівник міста закликає рівнян ставати активними і брати ініціативу у власні руки. За приклад ставить мешканців будинку номер десять, що на вулиці Білякова. Тут замінили внутрішньобудинкову систему опалення.

Будинку на Білякова, 10 понад 40 років. Система опалення вже давно потребувала ремонту. За заміну труб у підвалі мешканці кожної квартири заплатили по 300 гривень. Окрім системи опалення, мешканці будинку на Білякова, 10 планують відремонтувати водопровід, покрівлю та фасад. Підтримкою від влади вже заручилися.

Цьогоріч міська влада виділила частину коштів на ремонт ще двох будинків, на вулицях Соборній та Драгоманова. Чиновники пояснюють: хочете залучити бюджетні кошти на ремонт — готуйте проект.

Цогоріч за різними програмами співфінансування ремонтних робіт житлового фонду із міської скарбниці виділи 800 тисяч гривень. У 2010 планують передбачити чотири мільйона гривень.