У Рівному продовжується протистояння між перевізниками та представниками громади. Тиском та напором черговий раз озброїлися рівненські перевізники, аби таки переконати виконком підняти тарифи на проїзд у маршрутках міста. Апелювали і правилами, і законом, і навіть допомогою армії. Намагалися шантажувати повною зупинкою руху.

Уже не вперше за кілька останніх місяців рівненські перевізники наполягають: вартість проїзду у маршрутках Рівного треба підняти до трьох гривень. Мовляв, чимало сусідніх міст вже давно це зробили.

Перевізники наголошують: це не забаганка, а необхідність і економічна доцільність.

Рівняни, присутні на засіданні виконкому, наголошують: може справа у тому, що в місті працює забагато перевізників. Адже на противагу рівненським 97, сусідній Луцьк обслуговує лише семеро, а Хмельницький - четверо підприємців.

Та перевізники наполягали на своєму. У залі навіть зазвучали спекуляції: мовляв, ми скинулись і купили автобуси для армії, а ви що зробили. Врешті перейшли до конструктиву: пішли на зустріч людям і владі і не зупинили нерентабельні маршрути, а все ж возили людей у години-пік.

Вирішити проблему міг би диференційований тариф на різні маршрути, заявив міський голова.

Поки ж підняття вартості проїзду у маршрутках члени виконкому не підтримали. Пообіцяли вивчити питання з диференційованою вартістю проїзду на різних маршрутах, та ще раз до осені розглянути підняття тарифів. На цьому перевізники залу засідань покинули. Вже по закінченню засідання підприємці знову лякають, що зупинять транспорт, адже їх не чують. Цього разу обіцяють завчасно усіх попередити і погрозу виконати.