У Слов’янську Донецької області контррозвідкою СБУ затримано члена терористичної організації «Донецька народна республіка» громадянку «Ф». Як повідомили в прес-центрі відомства, у 2003 році ця особа притягувалась до кримінальної відповідальності за ст. 296 Кримінального кодексу України «хуліганство».

За даними спецслужби, жінка 1957 року є зв’язком одного з лідерів терористів – колишнього «народного мера Слов’янська» В’ячеслава Пономарьова. Останньому вона надавала сприяння в організації сепаратистських та терористичних заходів у Донецькій області. Протягом квітня-травня поточного року зловмисниця близько 50 разів безпосередньо інформувала В. Пономарьова щодо чисельності українських силових структур, які беруть участь в АТО, місць їх базування, озброєння, морально-психологічного стану, переміщення військової техніки.

За вказівкою В.Пономарьова зловмисниця передавала інформацію розвідувального характеру офіцеру зв’язку так званого «міністра оборони ДНР» І. Гіркіна на прізвисько «Стрілок».

Стосовно затриманої розпочато кримінальне провадження. Проводяться першочергові оперативно-слідчі дії.