У Рівному стерилізували понад 130 собак. Зробила це команда Австрійської міжнародної організації „Чотири лапи”, активісти якої приїхали до Рівного на запрошення місцевих громадських діячів. Про підсумки роботи зоозахисників за неповних два тижні в обласному центрі далі у сюжеті.

Це один з етапів стерилізації собак. Тварину заносять до мобільної клініки. А перед тим її відловлюють спеціально навчені люди, так звані ловці. Кажуть, головне у цій справі діяти зважено, аби не викликати страх у тварини.

Якщо тварина не агресивна, то ловці таких намагаються спіймати руками, коли ж не вдається - застосовують спецзасоби. В основному пневматичний пістолет чи металеву трубку. Після відлову тварин за справу беруться вже ветеринари організації.

Основна перевага волонтерів австрійської компанії в том,у що після проведення усіх процедур собаку вже через день відпускають на ту ж вулицю, з якої взяли. Натомість вітчизняним ветеринарам потрібно ще 8 днів, щоб спостерігати за тваринами та знімати шви. Весь секрет в лікарських препаратах, які застосовуються волонтерами, розповідає координатор проекту допомоги безпритульним тваринам в Україні.

Новітні технології та досвід дозволили волонтерам за неповних два тижні у Рівному простерилізувати понад 130 собак. Крім того, тварин вакцинували та провели гельмінтизацію. Кошти на це пожертвували європейці, тому для міста стерилізація безкоштовна.