Усім селищем проти ворога. Мешканці Квасилова вночі зупинили завод. Суперечки між жителями та власниками підприємства комунального устаткування тривають півроку. Ливарний цех отруює все селище, бідкаються люди. Санстанція підтримала квасилівчан і опечатала виробництво. Втім, підприємці вже втретє зривають пломби та далі плацюють - щоправда, уночі. Як урвався терпець мешканців Квасилова — бачив Олександр Курсик.

Квасилів спить, а страйк іде. Вони хотіли зустрітись з директором заводу ще о двадцять другій, він їх проігнорував, тоді мешканці власними силами відкрили двері і - у ливарний цех.

На заводі комунального устаткування понад сотня працівників. Тут кажуть, що все законно. Завод тут майже сто років, ливарний цех - шість місяців, його вже тричі пломбували медики через викиди, вони і далі за своє, а обіцяли дружбу.

Питання директору страйкарі таки поставили, він приїхав після міліції, чому йде робота – не знає.

Володимир Панчук вже за два дні обіцяє встановити нові фільтри для очистки викидів, тоді знову влаштує відкриту перевірку санстанції. А сьогоднішню ситуацію називає надзвичайною, запевняє - хтось за це заплатить.

Міліція працює на два боки, цех описує і порушників затримує.

Людей з території таки випустили, вони обіцяють повернутись, якщо труба покличе знову.