Чужої біди не буває, біда - одна на всіх. Чимало мешканців Рівненщини нині захищають нашу країну на Сході зі зброєю у руках. Ті ж, хто залишився тут, також не опускають руки. Черговий вантаж гуманітарної допомоги тим, кого вже звільнили від терористів, відправили учора з Сарн. Збирали його мешканці трьох районів. Про допомогу рівненчан східним братам - далі.

Володимир Бричка з Карпилівки Рокитнівського району черговий раз супроводжує гуманітарний вантаж. Вперше повіз допомогу воякам у Чаплинку Херсонської області ще у березні. Каже: не зміг спокійно дивитися, як вояки стоять практично незахищені. Коли ж під час мобілізації на Схід потрапили хлопці з його села, не допомагати просто не міг. Тоді оголосили про збір - люди відгукнулися. Після цього збирали всім миром гуманітарну допомогу ще не раз. Зокрема й для мешканців звільненого від терористів Слов'янська.

За кілька днів привезені тонни продуктів закінчилися. Тож на Рівне нщині кинули новий клич. І знову потяглися люди: хто з банкою сала, хто з пачкою вермішелі, а хто й з мішком картоплі.

Цього разу небайдужі трьох районів - Сарненського, Рокитнівського та Володимирецького - також зібрали чимало. Упродовж кількох годин рятувальники заповнюють вантажівку продуктами.

Допомогу східнякам збирали разом - не залежно від віросповідання, конфесій чи роду занять. Адже українці сильні в єдності.

За кілька годин 25-тонна машина заповнена вщент. Тож ініціатори збору гуманітарної допомоги - представники корпорації «Братерство без кордонів – Україна» - оперативно шукають іще дві вантажівки. Усі вони повезуть продукти у Слов'янськ та ближні міста.