Рівненська АЕС працює в режимі підвищеної безпеки. Як у плані експлуатації енергоблоків так у захисті атомки від можливої зовнішньої загрози. Це на власні очі перевірив голова облдержадміністрації, і разом з ним - знімальна група "Першого місцевого".

Кузнецовськ. Над Поліссям величаво здіймаються градирні труби Рівне нської атомки і розмірено парують в атмосферу. Ззовні - звичний пейзаж. Щоправда, з огляду на ситуацію в країні, охорону об'єкту посилено. Щоправда знімати це - зась. Натомість пускають в навчальний центр. Це все точно так само, як і в святая святих - центральному блоці управління реактором. Тільки мікрофонів і камер більше.

Від ефективності роботи навчального центру залежить ядерна безпека станції.

З огляду на близькість до кордону з дружньої кремлівським окупантам білорусі, рівень фізичної безпеки на станції підвищили ще півроку тому. Нині станція працює менше ніж на 40 відсотків від своєї потужності.

Не секретом в охороні станції є тільки те, що обласна влада звернеться до міністра оборони, аби батальйон територіальної оборони "Горинь" відправили посилено захищати станцію та кордон з північним сусідом.