Скандали із земельними ділянками у Рівному трапляються чи не кожного тижня. У всьому місті є чимало територій, на яких розпочинається будівництво, щоправда нормам закону воно не завжди відповідає.

Схожа ситуація виникла у Рівному в самісінькому центрі міста на вулиці Симона Петлюри. Тут біля житлового будинку розгорнувся буд майданчик. Яким чином власник земельної ділянки робив усю документацію та як отримав усі необхідні дозволи, коли в результаті від такого будівництва руйнується сусідня домівка, місцеві не знають. Говорять будуватись впритул до житлового будинку не можна.

Чоловік розповідає, його сусід планує будувати тут трьох поверхове приміщення. У разі руйнування його дому він з чотирма дітьми, двоє з яких інваліди, можуть залишитись на вулиці. Вже декілька років рівнянин оббиває пороги усіх можливих інстанцій, та безрезультатно.

Це не єдине, що може свідчити про незаконне будівництво, - говорить юрист Громадського контролю.

Громадський контроль вже підготував звернення до міського управління архітектури і будівництва, аби там провели усі належні перевірки та встановили законність такого будівництва.