Освітянський скандал, який розгорівся минулого тижня у Дубровицькому районі отримав продовження. Нагадаємо, директори сорока навчальних закладів приїхали у Рівне, аби відстояти начальника місцевого управління освіти та поскаржитись на голову Дубровицької райдержадміністрації. Свій вердикт обласні очільники мали винести у понеділок. Та сьогодні ситуація набула дещо іншого повороту...

Освітянсько-кадровий скандал, який розгорівся минулого тижня на Дубровиччині, поступово перебирається у Рівне . Директори навчальних закладів нарікали на нераціональні кадрові зміни, які задумав голова районної держадміністрації. А ще, мовляв, поводив себе нахабно й навіть грубо. Освітяни виступили проти реорганізації управління освіти молоді і спорту у два відділи. Обласні владці пообіцяли до понеділка ситуацію вивчити й розібратися. Та вже сьогодні непорозуміння набрало нових обертів.

За словами Сергія Рибачка, голова адміністрації та навіть деякі свідки суперечки запевняють: образливих слів не було. Якщо ж факт образи таки підтвердиться, до голови райдержадміністрації застосують дисциплінарні стягнення. Поки на Дубровиччині воюють за освітянські крісла, батальйон територіальної оборони "Горинь" вже вирушив боротися з тероризмом на Схід. Аби убезпечити їх життя вдалося домовитися з міноборони про забезпечення вояків додатковими засобами захисту.

Ті ж 2,5 мільйони, які виділяла обласна рада на засоби захисту для військових, перепрофілюють. Їх направлять на ті необхідні речі, які визначать самі бійці "Горині".