Матчук поступився Хомку. Міський голова Рівного посів перше місце в рейтингу найвпливовіших людей області. Цим Володимир Хомко потіснив торішнього переможця — голову облдержадміністрації Віктора Матчука — на другу сходинку. 25 найвпливовіших людей Рівненщини протягом місяця визначали експерти з усієї області. Проголосувати також могли користувачі інформаційного порталу ogo.ua. Найвпливовішим вони назвали народного депутата Cергія Кошина.

Вже вп'яте рівненський тижневик "ОГО" організовує подібні рейтинги. Минулого року також визначили найвпливовіших людей області, а вже цьогоріч — найвпливовіших жінок, медиків та найкрасномовніших посадовців.

Ми розіслали екмпертам понад 200 анкет і паралельно провели інтернет голосування. Майже всі анкети повернулися, і за їх результатами переможцем став міський голова Рівного Володимир Хомко. Друге місце посів голова облдержадміністрації Віктор Матчук. А замкнув трійку переможців голова обласної ради Олександр Данильчук.

Переможець, який минулого року взагалі не потрапив у список найвпливовіших, розповідає, що не очікував стати першим.

Щодо переможця інтернет-голосування, то організатори рейтингу розповідають: дехто скептично поставився до того, що найбільше голосів набрав народний депутат України Сергій Кошин. Мовляв, у Рівному про нього майже ніхто не знає, а голосували за нардепа лише однопартійці. Утім, ті ж організатори запевнили — голосування об'єктивне, адже нардеп відомий в області, особливо в північних районах.

І вже зараз у тижневику "ОГО" готуються до нового рейтингу. До відзначення сімдесятої річниці Рівне нської області хочуть визначити найвідоміших її уродженців усіх часів.

ВІДЕО: "Прес-конференція за підсумками проекту «ТОП-25: найвпливовіші люди Рівне нщини»"