Майже десяток спортивних зірок світового рівня на один день зібралися в Костополі. Фестиваль здорового способу життя в райцентрі зібрав учасників з усієї Рівненщини та Західної України. Організували фестиваль щоб завдяки спорту відволікти дітей та молодь від подій на сході і нагадати, що в Україні є місце і позитивним подіям.

Березнівчанин Олександр Зайченко на фестиваль до Костополя привіз вихованців школи бойового гопака. Майже чотири десятки козаків та козачок впродовж півгодини демонстрували справжні дива бойових мистецтв. Юнаки голими руками розбивали цеглу, ходили по склу. Вчитель каже, виховати справжніх козаків - справа легка, принаймні для нього.

Судити змагання з воркауту завітали імениті спортсмени - Денис Мінін, Євгеній Кочерга та Євгеній Петриченко. Вони - одні з перших, хто кілька років тому взявся розвивати та популяризувати здоровий і активний спосіб життя на власному прикладі. На Рівне нщині гостям з Дніпропетровська сподобалось.

Окрім воркауту у програму фестивалю включили змагання з гирьового спорту, арм-реслінгу та майстер-класи з велотріалу. До цього фестивалю організатори активно готувалися впродовж липня. Кажуть, Костопіль - це лише початок.

Аби підняти патріотичний дух населення подібні заходи планують провести у більшості райцентрів Рівне нської області, щоправда вже восени. Які населенні пункти оберуть для цього, організатори поки не кажуть. Пріоритетними будуть ті, де відгукнеться активна молодь.