Принаймні, громадські обговорення такої ініціативи вже розпочалися. Щоправда, яку саме вулицю перейменують поки невідомо. А чому власне виникла така ідея - у сюжеті.

Це кадри першої конференції, на якій практично одноголосно делегати проголосували за створення Народного руху України. Тоді 22 липня 1989-року ця громадсько-політична організація офіційно розпочала своє існування та боротьбу за Незалежну і самостійну Українську державу. Подібна конференція відбулася у цей день і в Рівному.

Саме Народний рух України став тією організацією, яка незважаючи на спротив тоталітарної системи, зуміла вибороти незалежність ,переконує один з засновників об'єднання на Рівне нщині Іван Дем'янюк.

У Народному Русі об'єдналися люди різних політичних переконань — від ліберальних комуністів до тих, хто сповідував ідеї інтегрального націоналізму. У перший же рік свого існування Рух організував ряд великих масових заходів, метою яких була боротьба за державну незалежність, відродження української нації, відтворення історії українського народу і державності. Особливу увагу в пропагандистській роботі Рух приділяв вихованню історією.

Місцеві ж представники народного руху України 25-річницю створення організації хочуть відзначити по-своєму. А саме перейменувати одну з вулиць міста. Яку саме поки не знають, проте запевняють напис Народний рух з'явиться на табличках, де поки красується напис одного з комуністичних вождів.