21 липня до голови Рівненської обласної ради Михайла Кириллова звернулися освітяни та представники громадськості Зарічненщини у зв’язку із ситуацією, яка склалася у освітянській галузі району.

«18 липня 2014 року своїм розпорядженням No 103-к «Про звільнення Мосійчука А.М.» голова Зарічненської райдержадміністрації Мельник П.В. звільнив з займаної посади начальника управління освіти, молоді та спорту Зарічненської райдержадміністрації Мосійчука Анатолія Миколайовича.

Ми, представники освітянського загалу та громадськості Зарічненщини, категорично виступаємо проти звільнення нашого освітянського очільника, вважаємо Мосійчука А.М. мудрим і компетентним керівником та просимо Вас втрутитись в ситуацію і допомогти захистити нашого керівника, депутата районної ради», – йдеться у зверненні, підписаному 65 особами.

Михайло Кириллов зі згоди громади запросив на зустріч і керівництво облдержадміністрації, оскільки порушене питання належить до компетенції виконавчої гілки влади. Спілкувався з громадянами заступник голови облдержадміністрації Олександр Савчук.

Освітянський скандал Дубровиччини набув нових обертів [ВІДЕО]

Нагадаємо, це вже не перша делегація освітян, яка шукає пояснень щодо дій районної державної адміністрації в обласній раді. Як і їх колеги з Дубровицького району, громада Зарічненщини скаржиться на непрозорість рішень, які приймаються виконавчою гілкою влади, небажанням їх роз’яснювати та залучати освітянську громаду до їх обговорення.

Як повідомила голова райради профспілки працівників освіти Тетяна Кіковська, на відміну від Дубровиччини, у Зарічненському районі в результаті реорганізації вже відбулося звільнення очільника освіти та призначення нового керівника. Тому і виникає у громади низка запитань: «За що звільнили?» і «Чи зможе керувати освітою людина, яка 17 років пропрацювала у митній службі?» та «Чим керувалась облдержадміністрація під час погодження звільнення та призначення нового начальника?».

Були одностайними у своїх виступах і директор Неньківської ЗОШ Григорій Малайчук та староста сільських голів Зарічненського району Василь Свирид, які зазначили: «Ми маємо агресора зовнішнього, а шукаємо ворога серед своїх».

– Напевно, щось не так відбувається сьогодні в освіті Рівне нщини, оскільки це вже не перша делегація, яка шукає правди в обласної влади. Звертаю увагу керівництва облдержадміністрації на необхідність роз’яснювальної роботи з виїздом в райони щодо процесів реорганізації, які відбуваються, – резюмував голова Рівне нської обласної ради Михайло Кириллов.