У час складної міжнародної ситуації, неприхованої російської агресії проти України, з метою привернення уваги широкої громадськості до історичних подій сторічної давнини, 25 липня 2014 року, о 12 годині, в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкривається виставка «Перша світова війна у фотооб’єктиві» (до 100-річчя від початку бойових дій).

На виставці представлені матеріали з фондової збірки Рівне нського обласного краєзнавчого музею. Вона складається з двох розділів: 1 – копії фотографій з журналів «Летопись войны 1914 -1915 гг.» з різних країн, де відбувалися бойові дії в цей період, 2 – копії фотографій з альбомів лікаря та медсестри загону Червоного Хреста Рівне нського повітового земства, який діяв у смузі Південно-Західного фронту в 1915-1916 рр., коли на території нашого краю відбувалися бої між російською та австро-угорською арміями. У вітрині - оригінали цих альбомів та два примірники журналів, фотолистівки періоду Першої світової війни. Експонується також схема бойових дій 8-ї армії Південно- Західного фронту під командуванням генерала О. Брусилова з 4 по 7 червня 1916 р., на початку наступальної операції російських військ, відомої під назвою «Брусиловський прорив».

Виставку підготували співробітники відділу історії: Гавриш Наталія (керівник робочої групи), Кожушко Наталія (завідувачка відділу), Міненко Тетяна, Черницька Інна; реконструкцію старих фото з альбомів виконав Луц Віктор (завідувач художнього відділу), сканування та роздрук фото з журналів - Сауш Андрій (комп’ютерний оператор музею).