Зміна влади - одне з найчастіше вживаних гасел в Україні після революційних подій. Про це говорять у столиці, владних коридорах та навіть на вулицях. Ознаменували зміну голосним словом люстрація. На центральному майдані Рівного у спеціальному наметі щодня збирають підписи за прийняття закону про очищення влади. Та чи всі підписанти розуміють, що саме підтримують, цікавився "Перший Місцевий".

Однією з основних вимог революції гідності була саме люстрація органів влади. Згідно з визначенням вільної енциклопедії люстрація - це заборона скомпроментованим посадовцям працювати на державній службі. Рівняни ж інтерпретують це поняття по-своєму.

Кого саме потрібно люструвати рівняни також для себе визначили.

А от визначити, хто саме має люструвати владу, рівнянам складніше. Хоч зізнаються: кількох достойних це робити знають.

Люстрацією на Рівне нщині займається цілих два люстраційні комітети. Щоправда, жоден з них - не є легітимним. Адже закон про люстрацію в Україні досі не прийнятий. Нині на майдані Незалежності триває збір підписів за якнайшвидше прийняття закону про очищення влади.

Підписантів чимало, хоч остаточну їх кількість іще не рахували. Одне з найчастіших питань: а що закон ще не прийнятий? Серед підписантів і молодь, і старші люди.

Не обходиться без таких, хто йде повз. Та чимало рівнян досить локанічно пояснюють, чому підписалися.