Десятки активістів з плакатами, флеш-моб та вимога негайно зміцнити національну валюту. Саме так сьогодні під головними офісами банків у Рівному проходила акція кредитного майдану. Крім того вимагають пікетувальники від банкірів і кредитні пільги.

Колишня державний службовець, а нині пенсіонерка Марія у 2008 році взяла доларовий кредит в банку. За ті гроші доньці придбали житло. Жінка каже, на той час з чоловіком заробляла непогано. Усі біди почались, коли спочатку помер чоловік, а потім ще й пішла девальвація гривні.

Тут подібну історію може розповісти кожен з учасників кредитного майдану. Люди об'єдналися і вирішили не платити кредити, якщо їхні вимоги не почують і банкіри, і законотворці.

Проте, самі учасники акції погоджуються, що вирішити проблему можна лише шляхом прийняття відповідного закону.

Банківські працівники, які виходили до учасників кредитного майдану людям співчувають. На місці зробити нічого не можуть і переконують проблема виникла через те, що дуже довгий час керівництво держави штучно стримувало курс долара.

Учасники кредитного майдану повідомили, що ця акція лише попереджувальна. Якщо ж банкіри та представники влади не дослухаються до їхніх вимог, то готові до більш рішучих дій.