12 соток на березі Усті стали каменем розбрату між місцевим підприємцем та активістами. Перший підготував документи, щоб безкоштовно отримати ділянку у власність. Другі ж працюють, аби облаштувати на березі річки відпочинкову зону для мешканців мікрорайону. На сотках міської землі і зійшлися сьогодні інтереси обидвох сторін. Знайти ж зерно істини у заростях над Устею спробували і наші журналісти.

Ця земельна ділянка уздовж Усті поміж вулицями Крейдяна, Степова та Жоліо Кюрі тривалий час більше нагадувала пустир. Сюди звозили будівельне сміття. Нині ж тут його не знайдеш. На ділянці шумлять мотокоси та працюють активісти.

Мешканці сусідніх будинків розповідають: у вихідні тут можна побачити жителів мікрорайону Північний та рибалок.

Володимир Литвинчук, який оформляв документи на отримання цих 12 сотих, каже: живе неподалік. З цієї ділянки вивіз чимало сміття, коли отримав дозвіл на виготовлення документації. Залишилось лише затвердити на сесії передачу земельної ділянки безоплатно у власність.

Активісти планують встановити на очищеному пустирі кілька лавок, мангал та облаштувати спортивний майданчик. Згодом - висадити дерева. Претенденту ж на земельну ділянку пропонують місце під гараж - поряд, а решту берега річки просять залишити рівнянам.