Починаючи з 29 липня в Рівному збір всієї гуманітарної допомоги для військовослужбовців та добровольців, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України, відбуватиметься централізовано. Про це на спільній прес-конференції розповіли голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов, голова облдержадміністрації Сергій Рибачок та представники благодійних фондів та ініціатив допомоги військовим.

Зі слів голови обласної ради Михайла Кириллова, об'єднання зусиль громадських ініціатив та влади дозволить суттєво підвищити ефективність роботи.

– Допомога військовим сьогодні є пріоритетним завданням. Дуже багато людей цим займається та відсутність комунікації створює чимало проблем. Запуск роботи Координаційного центру допомоги силам АТО дозволяє нам узгоджувати, отримувати достовірну інформацію про реальні потреби військових та максимально ефективно їх забезпечувати, – каже Михайло Кириллов. – Також я сподіваюся найближчим часом нам вдасться навести лад зі збором коштів. Бо сьогодні гроші збирає багато людей, до яких є чимало питань.

Метою створення Координаційного центу допомоги силам АТО є збір матеріальної гуманітарної допомоги для військовослужбовців.

Представники громадських ініціатив та благодійних фондів, які об’єднали свої зусилля з владою зазначають, що з 29 липня кожен бажаючий зможе допомогти армії при цьому будучи впевненим, що ця допомога точно дійде до військових. Збір гуманітарної допомоги планується проводити у супермаркетах та інших місцях. Також вже працює єдиний склад, що знаходиться на вулиці Грушевського, 2а у Рівному. Туди небайдужі громадяни можуть приносити продукти, одяг та спецзасоби.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради.