Третя хвиля мобілізації покотилася Україною. 45 днів на військову службу в чергове призиватимуть захисників вітчизни. Військові наголошують: намагатимуться уникати прорахунків, яких допустили при проведенні перших двох хвиль. До того ж звернуть увагу і на тих, хто буде не просто воювати, а відновлювати вже відвойовані території.

Збільшити чисельний склад формувань у зоні АТО, створити систему поповнення некомплекту та втрат особового складу, а також посилити державний кордон - основні завдання, які ляжуть на плечі мобілізованих під час третьої хвилі.

Загалом під мобілізацію потрапляють рядові та сержанти - до 55 років, офіцери - до 60 років, генерали - до 65 років, жінки - до 50 років, якщо їх військова спеціальність та стан здоров'я дозволятимуть служити. Щоправда, є і винятки. Зокрема, не призиватимуть студентів денної форми навчання, непридатних до служби за висновками медиків, та чоловіків, у яких 5 і більше дітей.

Тим часом, за словами військових, вже зафіксовано чимало таких, хто ухиляється від служби. Щодо Рівне нщини, то у районах утікачів від військоматів не більше 20 відсотків від усіх призваних, а от у самому Рівному - їх чи не половина. Військові наголошують: якщо людина не з'явилася у військкомат для перевірки особистих даних чи стану здоров'я, на неї чекає адміністративна відповідальність.

Триватиме мобілізація упродовж 45 днів. Військові не приховують: у першу чергу забиратимуть тих, хто вміє поводитися зі зброєю і облаштувати свій побут в польових умовах. Оповіщення військовозобов'язаних розпочали минулої п'ятниці.