Вже другий день поспіль в напрямку з міста Луганська по вулицям Радянський, 16-та лінія, Фрунзе, Шевченко, далі по шосе ЛУГАННСЬК-ЩАСТЯ через населений пункт МЕТАЛІСТ, відповідно до розпорядження командувача військ оперативного командування «Північ» функціонує гуманітарний коридор.

За підсумками роботи «зеленого» коридору 30 липня з м ЛУГАНСЬК вирвалося 98 чоловік.

В зв’язку з тим що бандформування перешкоджають виходу місцевого населення по «зеленому» коридору, перша група біженців вийшла до населеного пункту ЩАСТЯ тільки близько 14.00 години. Люди виглядали вкрай стомлені, але в очах горіла радість від того, що скінчилися всі жахи перебування на території тимчасово підконтрольної терористам.

Із спілкування з ними стало відомо, що в районі стадіону м. ЛУГАНСЬК зібралася велика кількість людей, які бажають покинути місто. Але їх утримують терористи, вимагають за кожну людину 500 грн., за машину 1500 грн. Люди ризикуючи життям намагаються покинути місто об’їзними шляхами, по яким бандити ведуть ракетно-артилерійський вогонь. Район населеного пункту МЕТАЛИСТ, через який проходив коридор, підлягав обстрілу.

Нагадуємо, що за підсумками першого дня роботи коридору місто покинуло 78 чоловік, повідомии з прес-центру оперативного командування «Північ».