Допомогу військовим на Рівненщині збирають близько десятка волонтерських організацій, кожна районна, міська, сільська та селищна рада. Тиждень, що минає показав: діяльністю волонтерів почали цікавитись силовики. Одних просто допитували, до інших - навіть приходили.

Сарненські міліціянти допитують місцевих волонтерів. Нібито, ті можуть щось знати про гранату, кинуту у вікно місцевого активісти на минулому тижні. Між тим розпитують і про збір коштів і допомоги для армії.

Не на камеру, в телефонній розмові очільниця фонду "Руєвит" що теж збирає допомогу для армії, розповіла - нещодавно до них навідувались оперативники з управління по боротьбі з організованою злочинністю. В міліції таку інформацію не підтверджують і не спростовують. А сарненські події пояснили офіційною версією.

А тим часом сотні небайдужих жителів області і далі продовжують збирати тонни продовольства та десятки тисяч гривень на таку потрібну на передовій амуніцію. Та все ж і самі волонтери і правоохоронці радять охочим допомогти для армії перевіряти, кому саме дають пожертви і на що вони будуть витрачені.