Сусідські війни у Рівному знову набирають обертів. Цього разу дві родини, які мешкають на вулиці Костромській, не можуть знайти спільної мови через... собак. Тут в одному з будинків розташований розплідник тібетських мастифів. Сусіди переконують: собак вигулюють без намордників та повідків. Через це тварини вже неодноразово кусали людей. Версії двох сторін конфлікту - у сюжеті "Першого Місцевого".

Сьоме травня 2014 року рівнянці Надії Зінов'ївні запам'яталось надовго. В цей день жінка зі своїм собакою вийшла на вулицю, щоб викинути сміття. З сусіднього подвір'я, де розташований розплідник тібетських мастифів, розповідає жінка, на неї накинулися два пси. Один вкусив її собаку, інший накинувся на жінку. Пані Надії відбулася порваним одягом та синцями, щоправда потім, розповідає, розпочався гіпертонічний криз.

Після цього випадку, пані Надія самостійно може вийти хіба на ганок власного подвір'я. Виходити на вулицю панічно боїться. ЇЇ зять пан Володимир, впродовж трьох місяців намагається встановити справедливість, щоправда марно, говорить чоловік.

За вигул собак без повідків та намордників і не в встановлених місцях власника можуть оштрафувати від 17 до 51 гривні. Якщо тварина вкусила людину - штраф трохи більший.

Натомість власник розплідника тібетських мастифів Юрій Бойко причиною інцеденту вважає агресію собаки пані Надії.

Крім того, Юрій Бойко говорить розголосу цій ситуації родина сусідів надала зовсім з іншої причини.

Чоловік припускає, саме через це вони не можуть знайти спільної мови з сусідами, а собаки тут ні до чого. Зрозуміло одне, ставити крапку в цій ситуації ще зарано.