"Молитва матері за мир" врятує Україну. З такою назвою у Рівному напередодні стартував Всесвітній марафон. На першу молитву до Свято-Покровського собору прийшло понад двадцять священників різних конфесій. Організатором такої акції стала звичайна рівнянка, вона переконана - спільна молитва одночасно у всіх містах здатна подолати ворогів України. До акції приєдналися і наші журналісти.

Рівнянка Лариса Кармазь цю молитву написала ще під час Майдану. Нині вона закликає небайдужих почати молитися усім одночасно за мир та спокій в Україні. З такою ідеєю звернулася до священнослужителів, вони її підтримали і охоче погодились щовечора проводити такі служби у верхньому храмі Свято-Покровського собору у Рівному.

Священники розповідають, спільна молитва здатна творити дива. Головне, щоб вона йшла від щирого серця.

На першу молитву людей прийшло небагато. Прихожани кажуть, молитися можна і вдома, тому пропонують усім о пів на сьому вечора помолитися за мир та спокій.

Активісти закликають доєднатися до молитовного марафону жителів й інших регіонів країни. Ініціативу вже підтримали за кордоном: українці в Греції, Канаді та Австрії. Священники молитимуться упродовж сорока днів. Сподіваються на дієвість спільної молитви.