Розібрати завали будинку, погасити літак після аварійної посадки, врятувати людей під час пожежі на автозаправній станції - усе це буденна робота рятувальників. На щастя, робити це щодня не доводиться. Проте й втрачати навики не варто. Як рівненські рятувальники тренувалися співпрацювати з іншими службами під час надзвичайної ситуації бачив "Перший Місцевий".

Будинок вибухнув та впав. Під завалами - люди. На місце терміново виїжджають рятувальники. Працюють оперативно спільно з іншими службами. Поки одні перекривають газ та електропостачання, інші - розбирають завали, щоб звільнити вимушених полонених.

Рятувальники витягують з-під завалів людей й доправляють у медичні заклади. Без хвилини відпочинку - інший виклик. Тепер загорівся літак, який здійснив аварійну посадку. Надзвичайники у тепловідбивних костюмах вже на місці.

За кілька хвилин - літак весь у піні, та вогню вже немає. За мить іще одна пригода - у ДТП поряд із заправкою потрапило кілька автівок. Люди не можуть самостійно вийти з транспортних засобів, а поблизу із колонкою палає вогонь.

Лише кілька хвилин і постраждалих передають у руки медиків. А вогонь локалізують. Проте відпочивати рано - на черзі нове завдання. На залізничних коліях сталася розгерметизація запірної арматури вагону та витік аміаку. У спеціальних засобах захисту та за допомогою спеціальної техніки рятувальники ліквідовують небезпеку.

Вже після завершення практичної частини навчань рятувальники підводять певні підсумки. Кажуть: спрацювали оперативно й чітко. І хоч щодня справу з подібними ситуаціями не мають, втім відпрацювати і такі навики потрібно.

Подібні навчання - надзвичайно актуальні саме сьогодні, відзначають рятувальники. Кажуть: рівень підготовки особового складу дозволяє виконувати свої прямі обов'язки, у тому числі у співпраці з комунальними службами області.

Та як би вдало не пройшли навчання, рятувальники сподіваються, що в реальному житті застосовувати відпрацьовані вміння не доведеться.