Чим годувати дітей, школярів, та хворих медзакладів Рівненщини сьогодні обговорювали фермери спільно з посадовцями. Аграрії запевнили мають усі необхідні продукти, так званого борщового набору, і їх вистачить аби нагодувати усю Рівненщину. Тому пропонують і надалі свої фермерські продукти постачати напряму. Освітяни та медики хочуть отримати прайс-лист продуктів харчування ще до початку оголошення тендерів.

Два роки тому дрібні та середні фермерські господарства області об'єдналися в єдину структуру - Волинський екологічний продукт. За цей час в освітні та медичні заклади Рівне нщини фермери продали тисячу 112 тон власної продукції. Тому нині співпрацю з закладами хочуть продовжити, аби вирощені плоди не пропали.

Головний фермер області Дмитро Українець запевняє - рідна продукція найвищої якості, екологічно чиста та сертифікована. Однак скаржиться- молочна галузь шкутильгає. Є молоко, але відсутня його переробка. Тому люди молочним гігантам віддають надоєне за безцінь.

Директор Клеванської школи-інтернату Євгенія Фалко співпрацею з місцевими фермерами задоволена. Каже, не потрібно витрачати зайві гроші на доставку. Тому можуть придбати більший асортимент овочів, фруктів, м'яса та молочної продукції.

Після обговорення обидві сторони - фермери та замовники домовились про подальшу співпрацю. Але щоб не виникало зайвих запитань виробники свої розцінки на продукцію нададуть вже невдовзі.