Мобілізованих на війну — звільняти з роботи не можна. Фахівці про це наголошують рівненським роботодавцям. Окрім того, у службі зайнятості просять підприємців допомагати у працевлаштуванні тих, хто через бойові дії змушений був покинути малу Батьківщину та перебратися у пошуках спокійного життя до нашої області.

У службі зайнятості роз'яснюють роботодавцям останні зміни у законодавстві, пов'язані з мобілізацією. Зокрема, якщо працівник підприємства бере участь у навчальних зборах — робоче місце та середньомісячна заробітна плата за ним зберігається. Утім, працівник звільняється, якщо його призвали на строкову службу. Однак, протягом трьох місяців він може повернутися на своє робоче місце, якщо з певних причин до армії його все ж не візьмуть. Робоче місце та зарплата зберігається і за мобілізованими.

Відтак, фахівці служби зайнятості наголошують, якщо працівника звільнили з роботи через його мобілізацію до війська, варто звернутися до роботодавця за колишнім місцем роботи із заявою щодо поновлення. У разі відмови — громадяни можуть звернутися за соціальною та правовою допомогою до військового комісаріату або безпосередньо до суду. Разом з тим, центри зайнятості Рівне нщини нині шукають роботу для вимушених переселенців з Криму та Сходу України.

Усього за допомогою центрів зайнятості, в області отримали роботу три десятки переселенців.