676 шкіл на Рівненщині готові прийняти учнів. Щоправда, частину з них реорганізують в навчально - виховні комплекси, а в Гориньграді, через малу кількість учнів робота школи тимчасово припинена взагалі. Разом з місцевими дітлахами за парти шкіл області сядуть майже сотня дітей - переселенців зі сходу та окупованого Криму.

Шкільних автобусів на Рівне нщині тимчасово поменшало. Відповідно до програми мобілізації ще навесні для участі в АТО з Рівне нщини було відправлено 16 шкільних автобусів. Щонайменше 2 з них в область не повернулись. В облдержадміністрації до цього поставились по-філософськи і шукають шляхи вирішення проблеми.

Ще одна проблема, яку обласним чиновникам довелось вирішувати - це діти-переселенці. За парти таких сяде близько сотні. Це переселенці з окупованого росіянами Криму, та особи переміщені з зони проведення АТО.

Доки тих, хто називає себе біженцями держава, волонтери і небайдужі забезпечують всім необхідним, в тому числі і для навчання, та ще й як правило - задарма, ажіотажу місцевих на шкільних ярмарках поки не спостерігається. Ціни, мовляв кусючі, зате патріотичні мотиви - в тренді, кажуть продавці.

Нині відкритим питанням лишається оптимізація навчальної мережі. Щонайменше одну школу, зокрема у Гориньграді законсервували до кращих часів. Нині міркують які б-то об'єднати з садочками і реорганізувати в навчально - виховні комплекси.