Риба у річці Устя у Рівному загинула через низький рівень кисню у воді. Такі попередні висновки експертизи, яку проводили місцеві екологи.

Як розповіла Першому місцевому державний інспектор з охорони природного навколишнього середовища в Рівне нські області Тетяна Кліма, за попередніми результатами аналізів у пробах води не виявили жодних зайвих хімічних елементів, тому говорити про загибель риби через несанкціоновані скиди не варто.

У той же час погодні умови, які склалися минулого тижня, погіршили ситуацію у водоймі. Спека та сильна злива призвели до чергового зниження рівня кисню у воді майже удвічі. Окрім того, ситуацію ускладнив і сам стан річки - у місці, де мертвої риби було найбільше, майже відсутня течія, а сама Устя - вузька та мілка.

За словами Тетяни Кліми, подібна ситуація на водоймах спостерігається практично щороку. До слова, у місцях, де Устю насичували киснем, стан води за словами експертів був дещо кращим. Нагадаємо, минулого тижня в Усті у Рівному знову стався масовий мор риби. Тоді з Усті виловили близько семи сотень мертвих рибин.